Erişilebilirlik

Arap Birliği Suriye'ye 3 Gün Süre Tanıdı


Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi Fas'taki toplantıda Katar Dışişleri Bakanı ile görüşürken
Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi Fas'taki toplantıda Katar Dışişleri Bakanı ile görüşürken

Türkiye ve Arap Birliği Suriye‘ye şiddetin sona erdirilmesi için 3 gün süre tanıdı ve ülkeye gözlemci gönderilmesine izin vermesini istedi. Ancak Arap Birliği talepleri yerine getirilmezse ne gibi bir karşılık vereceğini açıklamadı. Toplantı sonunda yayınlanan bildiride gözlemcilerin çatışmalar durduktan sonra gönderileceği de belirtildi.

Arap Birliği ülkeleri ve Türkiye Fas’ta düzenlenen toplantıda Suriye’nin üyeliğini askıya alma kararını yürürlüğe sokarken Şam’a uygulanacak ek yaptırımları görüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu toplantıda yaptığı konuşmada Suriye hükümetinin verdiği sözleri tutmamasının bedelini “tecrit olmakla” ödeyeceğini söyledi. Şam, üyeliğinin askıya alınması üzerine Fas’taki toplantıyı boykot etti.

Fransa, Şam büyükelçisini geri çağırırken Dışişleri Bakanı Alain Juppe Arap Birliği ile BM’de Suriye ile ilgili yeni bir karar tasarısı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Öteyandan Suriye’de orduyu terk eden askerlerin Şam yakınlarında bir askeri üsse saldırdığı bildiriliyor.

Hükümet karşıtı eylemciler, Suriye Özgürlük Ordusuna bağlı isyancı askerlerin Şam yakınlarındaki Harasta’da bulunan hava kuvvetlerine ait istihbarat üssüne roket ve makineli tüfeklerle ateş açtığını söyledi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri’nin Almanya’daki sözcüsü Hozan İbrahim, Amerika’nın Sesi’ne Özgür Suriye Ordusu’nun geçici bir askeri konsey oluşturduğunu, amacının Suriye güvenlik güçlerini zayıflatmak olduğunu söyledi.

Suriye Ordusu’ndan ayrıldıklarını açıklayan bir grup yayınladıkları video kaydında Esat’ın ordusunu terk ettiklerini bildirdi.

.



STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG