Erişilebilirlik

Türkiye'de 4 İntihar Bombacısı Yakalandı


Türkiye’de güvenlik güçleri, Salı günü 3’ü İstanbul’da biri Gaziantep’te 4 intihar eylemcisi yakaladı.

Türk ve Alman istihbarat birimlerinden gelen bilgileri değerlendiren İstanbul polisi, üç farklı adrese operasyon düzenledi. Güvenlik kaynakları, operasyonlarda ele geçirilen üç intihar eylemcisinden birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı diğer ikisinin de Suriye ve Irak uyruklu olduğunu ifade etti.

IŞİD hücresi olduğu belirtilen şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorguları sürüyor.

13 Mart’ta Kızılay’da meydana gelen intihar saldırısı sonrası İstanbul’da güvenlik önlemleri arttırılmış ancak yine de Cumartesi günü İstiklal Caddesi’nde üç İsrailli bir İranlı turistin öldüğü intihar saldırısı gerçekleştirilmişti. IŞİD üyesi Mehmet Öztürk’ün eyleminden sonra başka saldırganların eylem hazırlığında olduğu istihbaratı sonrası pazar günü oynanması gereken Fenerbahçe-Galatasaray futbol maçı ertelenmişti.

Gaziantep’teki intihar eylemcisini asker yakaladı

Dördüncü intihar eylemcisi ise Suriye’nin Cerablus kentinden Gaziantep’in Karkamış ilçesine kaçak yollarla girmeye çalışan bir grup içinde yer alıyordu.

Yasadışı olarak Türkiye sınırını aşmaya çalışan grup, sınır devriyesinin 'dur' ihtarına ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Grupta bulunan iki kişi Suriye tarafına kaçarken ikisi yaralı olmak üzere toplam on kişi askerlerce yakalandı.

Yakalanan kişiler arasında bulunan bir kişinin üzerinde bombaların sarılı olduğu intihar yeleği çıktı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken IŞİD üyesi olduğu belirtilen sekiz kişi Karkamış İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Emniyet güçlerinin aradığı intihar eylemcisi S. Yıldız, YPG’nin elinde mi?

Emniyet güçlerinin İstiklal Caddesi saldırısı sonrası aradıkları intihar bombacılarından biri ise Suriye’de ortaya çıktı. ANHA’nın haberine göre, robot fotoğrafları Türk basınında yer alan Savaş Yıldız, 27 Şubat’taki Tel Abyad saldırısı sonrası Mart başında YPG güçleri tarafından yakalanmış.

IŞİD ile MİT’in işbirliği yaptığını iddia eden Yıldız, 1 Haziran seçimleri öncesi Adana ve Mersin’deki HDP binalarına yönelik bombalı saldırıları da kendisinin gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Ramazan ayında ailece IŞİD’e katıldıklarını anlatan Savaş Yıldız, örgütün Türkiye’deki en önemli merkezlerinin Gaziantep, İstanbul ve Konya olduğunu özellikle Gaziantep grubunun özerk bir yapıya sahip olduğunu ileri sürdü.

Yıldız, “DAIŞ için hayati olan bölge Gaziantep’tir. Burası IŞİD’in hakimiyet sağladığı en büyük alanlardan biridir. Antep en az Rakka kadar önem arz ediyor DAIŞ için. Hem yurt içinden hem yurt dışından gelen cihatçılar Antep üzerinden Cerablus, Minbic gibi alanlara kanalize ediliyor” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG