Erişilebilirlik

Ankara’da Köpekler Yarıştı


Ankara’da Köpekler Yarıştı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:35 0:00

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından düzenlenen “Ankara Ulusal Irk Standartları Yarışması”nın beşincisi Ankara’da yapıldı

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından düzenlenen “Ankara Ulusal Irk Standartları Yarışması”nın beşincisi Ankara’da yapıldı.
Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen ‘Irk Standartları Yarışmaları’nın Ankara ayağı olan yarışma, yerli ve yabancı ırklardan 109 köpeğin katılımıyla düzenlendi. Yarışmaya katılan tek yerli ırk Berk Ergun’un sahipliğindeki Akbaş cinsi köpekler oldu.
Yerli köpek ırkı üreticilerinden ve uluslararası katılımcılardan Berk Ergun, yerli ırkların Türkiye’de yeterince ilgi görmemesinden şikayetçi. Berk Ergun, yabancı ülkelerde, özellikle Akbaş ırkının ABD’de iki yıl üst üste en iyi ırk seçildiğini de belirtiyor. “Devletin yerli köpek ırkları için destek olması gerekmekte” diyen Berk Ergun, “Yeterli ortamı sağladığımızda bir aile köpeği, alan koruma köpeği olabileceği gibi köpeklerin, çocuklar için arkadaş da olabileceği bir hayvan” olduğunu belirtti. Yerli ırklara dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hak ettiği değeri verilmesi gerektiğini vurgulayan Berk Ergun, “Her yarışmada daha fazla yerli ırk katılmasından yanayım ayrıca secereli üretim yapmak gerekir” dedi.
Yarışma aynı zamanda uluslararası niteliğe de sahip. Ukrayna’dan Sergey Slukin,Türkiye’den Agnieszka Onuk, Cevdet Duru, Tarkan Özvardar, Ceylan Onan, Bülent Mutlu, Erdoğan Köroğlu ve Ceyhun Duru hakem heyetinde yer aldı.
Yarışmaya hayvanseverler de izleyici olarak katılabiliyor.
XS
SM
MD
LG