Erişilebilirlik

Anayasa Mahkemesi'nde 64 Kişi Açığa Alındı 8 Kişi Gözaltında


Türkiye’de 15 Temmuz’da düzenlenen darbe girişiminden sonra kamuda işten çıkarmalar devam ediyor. Son olarak Anayasa Mahkemesi’nin 64 çalışanı, darbe faili olarak görülen Fethullah Gülen’in hareketine yönelik soruşturma kapsamında açığa alındı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, OHAL kapsamında açığa alınan bir kadrolu raportör, 7 kadrolu raportör yardımcısı ve 56 personelin nihai değerlendirme yapılıncaya kadar görevden uzaklaştırılmasına karar verildiği bildirildi.

Sekiz raportör hakkında da gözaltı kararı bulunuyor.

Anadolu Ajansı ayrıca çoğu İstanbul’da ve bir kısmı Ankara’da olmak üzere darbe girişimine karışmakla suçlanan 800 askerin serbest bırakıldığını bildirdi.

Türkiye’de 17 gazeteci de “terör örgütü” üyesi olmak suçundan cezaevine kondu.

AA’nın son verilerine göre şu ana kadar Türkiye’de 70 bini aşkın kamu görevlisi ya açığa alındı ya da işlerine son verildi. Özellikle yargı, eğitim, medya, sağlık ve kamuya ait diğer alanlarda çok sayıda işten çıkarılan ve açığa alınan oldu. Bu kişilerin çoğu Fethullah Gülen ve onunla ilişkilendirilen terör örgütüne bağlı olmakla suçlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi itibarıyla gözaltına alınanların sayısını 18 bin 699 ve tutuklu sayısını 10 bin 137 olarak bildirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG