Erişilebilirlik

Anayasa Mahkemesi Yargıç Adayı Gorsuch da Trump’ı Eleştirdi


Başkan Donald Trump’ın göçmen yasağına geçici durdurma kararı veren yargıca tepkisine bir eleştiri de, Anayasa Mahkeme yargıçlığına aday gösterdiği Neil Gorsuch’tan geldi. Gorsuch, Trump’ın yargıya sert eleştirilerini “moral bozucu” ve “ümit kırıcı” olarak niteledi.

Gorsuch’in, bu yorumu Demokrat senatör Richard Blumenthal ile özel görüşmesinde yaptığı belirtiliyor. Yargıcın sözleri, Senatör Blumenthal tarafından aktarılırken, Gorsich’ın açıklamaları özü itibariyle, kendi ofisi tarafından da doğrulandı.

Başkan Trump, bu gelişmeye Twitter üzerinden, Senatör Blumenthal’ın dürüstlüğünü sorgulayan bir şekilde yanıt verdi. Trump mesajında, Richard Blumenthal’i yıllarca “Vietnam’da savaştım” diyerek büyük bir yalan söylemekle suçladı, şimdi de yargıç Gorsuch’ın ona söylediklerini yanlış yansıttığını savundu.

Trump, Washington eyaletindeki federal yargıç James Robart’ın göçmenlik yasağıyla ilgili yürütmeyi geçici durdurma kararının hemen ertesinde, Robart’ı “sözde yargıç”, verdiği kararı da “gülünç” olarak nitelemişti. Trump, “Eğer birşey olursa Yargıç Robart’ı suçlayın” diyerek, Robart’ı hedef de göstermişti ve mahkemelerin çok siyasileştiğini öne sürmüştü.

Adalet Bakanlığı kararı temyize götürmüştü. San Francisco’daki 9. Temyiz Mahkemesi bu hafta içerisinde tarafları dinlemişti. Mahkemenin kararını yakın bir zamanda açıklaması bekleniyor. Konunun nihayetinde Anayasa Mahkemesi’ne taşınması yüksek olasılık olarak görülüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG