Erişilebilirlik

Amerikan Ordusu Marawi’de Filipinler’e Yardım Ediyor


Amerika özel kuvvetleri Filipinler’e Marawi kentini IŞİD’den geri almak için yardım ediyor. Konuyla ilgili açıklama Amerika Büyükelçiliği’nden geldi.

Filipinler Ordusu da konuyla ilgili açıklama yaptı ve Amerika’nın Marawi kentinin IŞİD’e bağlı militanlardan kurtarılması için yardım ettiğini kaydetti.

Filipinler ordu sözcüsü Amerikan özel kuvvetlerinin Marawi’de yerel güçlere yardım ettiğini ancak bunun sadece teknik yardım olduğunu vurguladı.

Amerika Büyükleçiliği Filipinler’in isteği üzerine yardımın yapıldığını belirtti.

İki ülke arasındaki işbirliği önemli çünkü Obama döneminde Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte Washington’a karşı sert bir tutum takınmış ve ülkedeki Amerikalı askeri personeli Filipinler’den çıkartacağını belirtmişti.

Bu arada kentteki çatışmalar tüm hızıyla sürüyor. Cuma günü çatışmalarda 13 Filipinli askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

Bu, kenti IŞİD’e bağlımilitanlardan geri almak için 23 Mayıs’tan buyana yaşanan çatışmalarda Filipinler’in verdiği en fazla can kaybı anlamına geliyor.

Son kayıplarla çatışmaların başlamasından buyana hayatını kaybeden Filipin askeri sayısı 58’e yükseldi. Çatışmaşarda 20’den fazla sivil ile 100’den fazla militanın da yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Filipinler, kenti ülkenin bağımsızlık yıldönümüne denk gelen Pazartesi günü kurtarmayı amaçladıklarını kaydediyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG