Erişilebilirlik

Amerika’dan Füze Denemesi


Amerika’dan Füze Denemesi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

Amerika California kıyılarında bir füze denemesi yaptı. Füzenin savaş başlığı taşıyan bir diğer füzeyi vurması amaçlanıyordu. Deneme, Kuzey Kore’nin füze tehdidine karşı geliştirilen savunma sisteminde önemli bir aşamayı temsil ediyor.

Denemenin başarılı olup olmadığı açıklanmadı ama başarılı olsa bile 244 milyon dolarlık test Amerika’nın Kuzey Kore’den fırlatılacak kıtalararası bir füzeye karşı kendini savunabileceğini garanti etmiyor.

Pyonyang’ın bu tipte bir füzeye nükleer başlık yerleştirme kapasitesine giderek daha çok yaklaştığı ve savunma füzesini yanıltmak için sahte füzeler geliştirme yolunda ilerlediği düşünülüyor.

Temmuz 2014’teki son benzer test başarılı olmuştu ama geçmişe bakıldığında bu konudaki karne çok parlak değil.

Sistemin 2004’te savaşta kullanılmaya hazır olduğunun ilan edilmesine rağmen 9 denemeden sadece 4’ünde başarı sağlandı. Kuzey Kore’nin son dönemde füze denemelerini artırması Kore Yarımadası’nda gerilimi tırmandırmış durumda.

Amerika gerilimin artmasıyla bölgeye içinde bir uçak gemisinin de bulunduğu donanma gücü gönderdi. Amerika ve Güney Kore herhangi bir tehdide karşı ortak tatbikat da düzenledi. Washington ayrıca Güney Kore’ye hava savunma sistemi olarak bilinen THAAD’ı konuşlandırdı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG