Erişilebilirlik

Amerika'da Hayalet Turizmi


Amerika’da Hayalet Turizmi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00
19 Kasım’da Amerikalılar Lincoln’un Amerikan İç Savaşı’nın en önemli çarpışmalarından biri olan Gettysburg’un sonunda yaptığı konuşmanın 150. yılını andı. Gettysburg Amerika topraklarında yapılmış en kanlı savaş. Ancak Amerika’nı Sesi muhabiri Jerome Socolovsky savaş meydanının son zamanlarda hayaletlere inanan kişiler için bir çekim merkezi haline geldiğini bildiriyor.

Bu tepeler Gettsyburg’de ölen, yaralanan ya da kaybolan 50 bin askerin anısını taşıyor.

Eğer Amerika’nın herhangi bir yerinde hayalet varsa bunları Gettysburg’de aramak doğru olabilir.

Bölge sakinleri bu evin perili olduğunu düşünüyor ve bir grup hayalet avcısı bir süre önce ilginç aygıtlarla eve girmiş: “Bize bu evin hayaletle dolu olduğu söylendi ve bu lazerin onları bulmaya yardımcı olması gerek. Ama şansım pek yaver gitmiyor.”

Charlie Souders bir hayalet duyduğunu düşünüyor.

Teksas’taki Baylor Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre Amerikalılar’ın %68’i doğadışı olaylara inanıyor.

Souders hayaletlerin onu korkutmadığını aksine rahatlattığını söylüyor: “Yaşam sonrası hayatı bilmek ilginç. Belki gitmeden bir şeyler öğrenebilirim.”

Hayalet turları savaş tarihi turizminden para kazanan yerel ekonomiye ek gelir sağlıyor. Turlar aynı zamanda gerçek tarihle ilgili de bilgi sunuyor.

Skype’tan konuştuğumuz dinbilimci Pamela Cooper-White bu turların insanların geleneksel dinin yaşam sonrası hayatla ilgili cevaplayamadığı sorularına alternatif sunduğunu söylüyor: “İnsanlar kesin bir yanıtın peşindeler ve bu yanıt daha bilimsel ya da teknolojik olursa kendilerini daha iyi hissediyorlar.”

Medyum ve yazar olan Laine Crosby ölü askerlerle konuştuğunu ve karmaşık aygıtlara gereksinimi olmadığını söylüyor: “Aynen bizim gibiler. Yalnızca artık bedenleri yok.”

Peki neden ses kayıt cihazınız var?

Laine Crosby, “Bu yalnızca size burada birinin olduğunu ve benim deli olmadığımı kanıtlamak için,” diyor.

Görülen çoğu insanın zaten böyle düşünmediği. Çünkü Gettysburg’ün hayalet turizmi son derece canlı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG