Erişilebilirlik

'Amerika Teröre Karşı Savaşta Yerini Kaybeder'


Ilham Ahmed
Ilham Ahmed

Ağırlığını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden İlham Ahmed, Amerika’nın Suriye’deki tek müttefikleri Kürtlere sırtını dönmesi durumunda bölgede teröre karşı savaşta yerini kaybedeceğini öne sürdü.

Suriye Demokratik Güçleri’nin siyasi kanadı üyesi Ahmed, bu açıklamayı Amerika’nın Kürt güçlerin liderliğindeki gruba desteğini durdurabileceği yönündeki iddiaların ardından yaptı.

Beyaz Saray ve Pentagon’dan Suriye Demokratik Güçleri’ne yönelik askeri desteğin değerlendirileceği yönünde açıklamalar gelmiş ancak silah desteğine toptan son verileceği şeklinde resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Ankara’dan gelen açıklamalarda ise Başkan Donald Trump’ın YPG’ye yönelik silah desteğini durduracaklarını söylediği belirtilmişti.

Ankara YPG’yi PKK’nın bir kolu olarak niteliyor.

Ahmed de, Washington’dan yapılan açıklamalarda silah desteğinin durdurulacağının belirtilmediğine dikkat çekerek, “üstü kapalı” açıklamanın Türkiye’yi yatıştırma amacı taşıdığı görüşünü dile getirdi.

Ahmed, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, bu tür “belirsiz” açıklamaların “iki tarafı keskin bıçak” gibi olduğunu söyledi.

Ahmed, “Amerikalıların ne düşündüğünü yargılayamayız, ancak bir şey çok açık, Amerikalılar Suriye’deki tek müttefiklerine sırtlarını dönerse bu Ortadoğu’da ‘DAEŞ’e karşı savaşta geri çekiliyorlar anlamına gelir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Başkanı Donald Trump’ın telefonda görüşmesinin ardından Beyaz Saray’dan, “Suriye’de sahadaki ortaklarımıza askeri destek konusunda bekleyen düzenlemeler olduğu” açıklaması yapılmıştı.

Erdoğan: 'ABD ile Ortak Frekans Yakaladık'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG