Erişilebilirlik

Amerika’da Trump Protestoları


Amerika'da birçok kentte başkan seçilen Donald Trump protesto edildi. Gösterilere katılan binlerce protestocu Trump karşıtı sloganlar attı.

Protestolardan biri Trump’ın yaşadığı New York’taki 5. Cadde’de oldu.

Bir başka grup da başkent Washington'da yakında Trump’ın yeni evi olacak Beyaz Saray’ın çevresinde toplandı. Beyaz Saray’a çok yakın olan Donald Trump’ın açılışını yeni yaptığı otelinin yer aldığı bölgede toplanan kalabalık “Mültecileri bu ülkede istiyoruz” şeklinde sloganlar attılar.

Miami, Philadelphia ve Boston’da da Trump karşıtı gösteriler vardı. Protestocular, Seçiciler Kurul’u sisteminin kaldırılmasını talep etti. Hillary Clinton, Trump karşısında oy sayısı üstünlüğünü sağlasa da, Trump, Seçiciler Kurulu’nda delege sayısının çoğunluğunu alarak başkan seçildi.

Ülkenin diğer kıyısında Los Angeles, San Francisco, Portland ve Seattle’da da gösteriler vardı. Trump karşıtları trafiği engelledi.

Ülkenin orta kesimlerinde de gösteriler vardı. Chicago, Omaha, Nebraska, Kansas ve Missouri’de de protestolar gece boyunca devam etti.

Chicago’lu Michale Burke Trump’ın ülkeyi böleceğine inanıyor.

Cumhuriyetçi olarak bilinen Teksas eyaletinde bile Dallas ve eyaletin başkenti Austin dahil bazı kentlerde de protestolar vardı.

California, Oakland’da göstericiler çöp kutularını yaktı, bazı dükkanların pencereleri kırıldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG