Erişilebilirlik

Amerika’da KöprüGate Skandalı


Christie Traffic Jams
Christie Traffic Jams

Amerika’nın New Jersey eyaleti valisi siyasi komplo iddialarıyla boğuşuyor. Skandalın ortaya çıkmasından sonra açıklama yapan Chris Christie, ekibinin karıştığı olaydan dolayı utanç duyduğunu açıkladı

Skandalın nedeni, Christie’nin çalışma ekibinden birinin, Demokrat Parti’li Fort Lee belediye başkanını, Christie’yi valilik seçimlerinde desteklememesi nedeniyle cezalandırmak için yapay trafik sıkışıklığı yarattığı iddiaları ile ilgili e-postaların yönetim içinden birisi tarafından medyaya sızdırılmış olması.

Christie bugün yaptığı açıklamada olaydan bilgisi olmadığını belirtti ve “ortaya konan aptallığın” kendisini şaşırttığını söyledi.

Vali kendine yalan söyleyen yardımcısını kovduğunu, bir başka danışmanından da istifasını ve partiyle olan ilişkisini kesmesini istediğini söyledi.

Christie aynı zamanda Fort Lee’ye gideceğini, kentin belediye başkanıyla yüz yüze görüşerek, kendisinden özür dileyeceğini açıkladı.

Vali, çalışma ekibinin her an ne yaptığını izlemesinin mümkün olmadığını ancak yine de skandalla ilgili sorumluluğun kendisinde olduğunu ve oluşan hataları kabullenerek düzeltmenin de görevi olduğunu söyledi.

Yaratılan yapay trafik sıkışıklığı nedeniyle dört acil durum aracının George Washington köprüsünde hareket etmede zorlandığı ve 91 yaşında bir kişinin hastaneye yetiştirilirken kaybettiği söyleniyor.

Savcılık iddialarla ilgili işlem başlattı.

İsmi 2016 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti adaylığı için geçen Chris Christie’nin bu skandaldan zarar görebileceği konuşuluyor. Çünkü sert tavrı ve siyasi tartışmalardan kaçmayan yaklaşımıyla saldırgan bir izlenim bırakan siyasetçi, bu olayla bu imajını pekiştirmiş olabilir.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG