Erişilebilirlik

76. Altın Küre Adayları Açıklandı


76. Altın Küre Adayları Los Angeles’ta açıklandı. Adayları ünlü oyuncular Terry Crews, Danai Gurira, Leslie Mann ve Christian Slater tanıttı.

Adam McKay’in yönettiği ve Amerikalı siyasetçi Dick Cheney’nin hayatını konu alan film ‘Vice’ 6 adaylıkla, bu yılki Altın Küre’de en fazla adaylık kazanan film oldu.

En fazla dalda adaylık kazanan diğer filmlerse, Lady Gaga ve Bradley Cooper’ın başrollerini paylaştığı A Star is Born, bir yol hikayesi olan Green Book ve dönem filmi The Favourite.

Christian Bale’in Dick Cheney’i canlandırdığı ‘Vice’ filminin aldığı adaylıklar sırasıyla, En İyi Komedi Filmi, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Yardımcı Kadın ve Erkek oyuncu dalları.

Hollywood Yabancı Basın Derneği’nin dağıttığı ödüllerde, İngilizce olmayan filmler En İyi Film dalında yarışamıyor.

Alfonso Cuaron’un Netflix platformu için çektiği ‘Roma’ filmi bu yüzden En İyi Film dalında aday gösterilemese de, En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ve En İyi Yabancı Film dallarında Altın Küre adayı oldu.

Drama kategorisinde En İyi Film adayları A Star is Born, Black Panther, BlacKkKlansman, Bohemian Rhapsody, If Beale Street Could Talk olarak belirlendi.

Müzikal ya da Komedi dalındaki En İyi Film adayları da Crazy Rich Asians, The Favourite, Green Book, Marry Poppins Returns ve Vice oldu.

En İyi Erkek Oyuncu dalında iddialı adaylarsa Bohemian Rhapsody filminde Freedy Mercury’yi canlandıran Rami Malek ve BlacKkKlansman filminde oynayan, Danzel Washington’un oğlu David Washington.

Ödüller, 6 Ocak’ta Los Angeles’ta yapılacak törenle dağıtılacak.

Törenin sunucularıysa Grey’s Anatomy dizisinden tanıdığımız Sandra Oh ve Brooklyn Nine-Nine dizisinin oyuncusu Adam Samberg olacak.

Adayların tam listesine, Altın Küre Ödülleri’nin websayfasından ulaşılabilir:

https://www.goldenglobes.com/winners-nominees

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG