Erişilebilirlik

Almanya Dışişleri Bakanı Atina ve Ankara'ya Gidiyor


Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, resmi bir ziyarette bulunmak üzere 25 Ağustos Salı günü Türkiye’ye gidecek. Maas'ın aynı gün önce Atina'ya bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

Merkel Doğu Akdeniz’de Yaşanan Gerilimi Azaltmak İçin Çabalıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Almanya Dışişleri Bakanı’nın Ankara'ya çalışma ziyareti gerçekleştireceği belirtildi. Açıklamada Maas’ın, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüşeceği ve gündemde ikili ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Doğu Akdeniz ve bölgesel konuların olacağı ifade edildi.

Almanya Dışişleri Bakanı'nın aynı gün Yunanistan’ın başkenti Atina’ya da giderek Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’la görüşmesi bekleniyor.

Almanya Dışişleri Bakanı’nın bu ziyaretlerinin 27 Ağustos’ta yapılacak Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının öncesinde olması da ayrı bir önem teşkil ediyor. Almanya Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri nedeniyle Yunanistan’la arasındaki gerilimde tansiyonu düşürmeye yönelik çabaları bulunuyor.

Bu çerçevede Almanya Dışişleri Bakanı’nın Türkiye ve Yunanistan ziyaretinin aradaki tansiyonu düşürmek amacıyla mekik diplomasisi olduğu yorumları yapılıyor.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG