Erişilebilirlik

Almanya'da Salgın Nedeniyle Bir Şehir Karantina Altına Alındı


Corona virüsü salgınında dünya çapında yeni vaka ve ölüm sayılarında artış devam ederken Almanya’da virüsün bulaşma oranının yüzde 2,88’e çıkması, ‘ikinci dalga’ endişesinin artmasına neden oldu.

Bir anda 2,88'e yükselen katsayı, 100 kişinin virüsü 288 kişiye bulaştırdığı anlamına geliyor. Pandeminin kontrol altında tutulabilmesi için katsayının 1'in altında tutulması önem taşıyor.

Corona virüsü vakalarındaki patlamada, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Gütersloh kentindeki bir mezbahanın en az 1.550 çalışanına virüs bulaşması önemli rol oynarken, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı Armin Laschet, Gütersloh’da sert tedbirlere dönüş kararı alındığını ve kamuya açık alanlarda kısıtlamaların yeniden hayata geçirildiğini açıkladı.

370 bin kişinin yaşadığı bölgeyi kapsayan ve en az 30 Haziran’a kadar geçerli olacak kısıtlama kararına göre bugünden itibaren spor sahaları ve salonlar, tiyatrolar, sinemalar, barlar kapalı olacak. Restoranlar da yalnızca paket servis yapabilecek. Bölge sakinleri evleri dışında, yalnızca birlikte yaşadığı kişilerle bir araya gelebilecek.

Eyalet yönetimi, Götersloh’daki mezbahadaki salgının tespitinden sonra 17 Haziran’da okul ve kreşleri kapatmıştı. 1 milyona yakın Türkiye kökenli göçmenin de yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya’da resmi okul tatili önümüzdeki Cuma günü başlıyor. Başbakan Laschet, bölge sakinlerine 30 Haziran’a kadar seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu. Almanya’nın en büyük mezbahası olarak bilinen Tönnies’deki Corona virüsü vakaları nedeniyle Tönnies'te 7.000 yönetici ve personel karantina altına alındı.

Mezbahada kötü çalışma koşulları ve Corona virüsle mücadele amacıyla alınan kısıtlama kararlarına uyulmamasının sonucunda yeni vakaların ortaya çıkması, büyük tartışmalara yol açtı. Almanya’nın yanı sıra Avrupa çapında süpermarket zincirlerine yönelik ucuz et tedarik eden şirket, çoğunluğu Romanya ve Bulgaristan gibi Balkan ülkelerinden getirilen işçileri çok kötü şartlar altında çalıştırmakla eleştirilirken işçilerin baraka ve yurtlarda, zor koşullarda yaşadıkları ve Corona virüsünün bu koşullar altında hızla yayılabildiği savunuluyor. Federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert, sektörde çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönünde yeni yasal düzenlemeler yapılacağını duyururken, yaşanan olay nedeniyle oluşan zararın şirket tarafından karşılanması gerektiğini söyledi. Firmanın sahibi Clemens Tönnies şirketin sorumluluğu tamamıyla üstleneceğini belirtmişti.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG