Erişilebilirlik

Afganistan'da Hükümet Binasına Saldırı: En Az 28 Ölü


Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir hükümet binasına silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 28 kişi öldü. Ölenlerin çoğunun hükümet çalışanı olduğu belirtiliyor. Saldırıda 20’nin üzerinde kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Necib Daniş, ölenler arasında bir polis yetkilisi ve Afgan güvenlik güçlerince vurularak öldürülen üç saldırganın da olduğunu belirtti.

Saldırı öğleden sonra bir intihar bombacısının Kamu İşleri Bakanlığı binasının dışında içi bomba yüklü aracını infilak ettirmesiyle başladı. Daha sonra militanlar, Engelliler ve Şehit Aileleri Ulusal İdaresi binasını bastı ve sivilleri rehin aldı. Militanlarla Afgan askerler arasında yedi saat boyunca silahlı çatışma oldu.

Üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Afgan güvenlik güçlerinin içerideki 350’nin üzerinde kişiyi kurtarmak için binanın katlarını tek tek dolaşarak operasyon yaptığını ancak çalışanların sayısının yüksek olması nedeniyle azami itidal uygulamak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Bir görgü tanığı Reuters’a yaptığı açıklamada, çatışmalara ara verildiği bir esnada olay yerine ambulansların geldiğini ve en az 20 yaralının hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Yakındaki bir başka hükümet binasında çalışan resmi bir görevli, patlamalar ve silah seslerinin ardından memurların kendilerini ofislerine kilitlediğini anlattı. Yerel haber kanalları, çatışma sırasında binanın ikinci katının alev aldığını bildirdi.

Afganistan’da hükümet binalarını hedef alan saldırılara sıkça rastlanıyor ve bu saldırılar genelde Taleban tarafından düzenleniyor.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG