Erişilebilirlik

ABD'nin Yeni 'İnsan Ticareti Raporu'nun Listesi Daha Kalabalık


ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton her yıl yayınlanan İnsan Ticareti Raporu'nu gazetecilere açıklarken
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton her yıl yayınlanan İnsan Ticareti Raporu'nu gazetecilere açıklarken

Amerika Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı son yasadışı insan ticareti raporunda, uluslararası standartların altında kalan ülkelerin sayısını 13’ten 23’e çıkardı.

Bakanlığın hazırladığı listenin başında Lübnan, Libya, Venezüella ve bazı Afrika ülkelerinin adı geçiyor.

Raporu ilk kez basına açıklayan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tüm ülkelerin yasadışı insan kaçakçılığıyla mücadelede daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi. Daha çok kişinin insan ticareti mağduru olduğunu belirten Clinton, bu mağdurların sayısının çoğu kadınlar ve çocuklar olmak üzere 27 milyon olduğunu söyledi.

Clinton birçok ülkenin insan ticaretiyle mücadele yasası çıkarmakla birlikte daha çok adım atması gerektiğinin altını çizdi, ama suçluların yargı önüne çıkartılması konusunda göreceli olarak değişiklik yaşanmadığını kaydetti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın listesinde yasadışı insan ticaretiyle mücadelede zayıf not alan ülkeler arasında Cezayir, Orta Afrika Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Gine-Bissau, Madagaskar, Mikronezya, Türkmenistan ve Yemen bulunuyor.

İnsan ticareti suçunun en fazla işlendiği ülkeler arasındaysa Burma, Küba, Eritre, İran, Kongo, Kuveyt, Kuzey Kore, Moritanya, Papua Yeni Gine, Suudi Arabistan, Sudan ve Zimbabwe’nin adları geçiyor

XS
SM
MD
LG