Erişilebilirlik

ABD'nin Yeni Büyükelçilik Binası'nın Sokağı 'Malcolm X'


Ankara’da Çukurambar semtinde ABD'nin yeni büyükelçilik binasına ev sahipliği yapacak sokağın adı Malcolm X Sokağı olarak değiştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bugün yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine 1478’inci sokağa Malcolm X adının verildiğini duyurdu. Belediye ekipleri, sabah saatlerinde yeni büyükelçilik binası giriş-çıkış noktasındaki sokakta tabela değiştirme işlemlerini tamamladı.

ABD'nin Yeni Büyükelçilik Binası'nın Sokağı 'Malcolm X'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Yeni adıyla Malcolm X Sokağı’nda, yoğun güvenlik önlemleri altında ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin taşınacağı yeni bina inşa ediliyor. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Çukurambar'da yeni bina için sözkonusu arsayı Gazi Üniversitesi’nden ihale yoluyla satın almıştı. Gazi Üniversitesi'nden önce arsanın Atatürk Orman Çiftliği arazisinin bir parçası olması da tartışma yaratmıştı. Oysa arsa, Çukurambar’da tamamıyla yapılaşmış bir bölgede bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 73’üncü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için gittiği New York’ta ABD'li Müslüman siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcolm X'in kızları Qabilah ve İlyasah Şahbaz'la görüşmüştü.

İlyasah Şahbaz, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Kendisi beni Türkiye'ye davet etti. Sayın Erdoğan, Ankara’da bir sokağa babamın adını vermeyi planladığını söyledi ve bizi sokağın açılışına davet etti. Muhtemelen bu, bu sene içinde gerçekleşecek” demişti.

Daha önce de Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin terör örgütü kabul ettiği PYD-YPG yapılanmasına destek vermesini protesto etmek amacıyla ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin mevcut binasının bulunduğu Nevzat Tandoğan Caddesi'nin adı 14 Şubat'ta değiştirilmişti. Caddeye Türkiye’nin Suriye'de o dönem yürüttüğü askeri operasyonun adı olan Zeytin Dalı Caddesi adı verilmişti.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG