Erişilebilirlik

ABD'den Ukrayna'ya Uçaksavar Füze Sistemi


ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) bugün yapılan açıklamada ABD'nin, Ukrayna'ya iki NASAMS karadan havaya füze sistemi, dört ek topçu savar radarı ve 150 bin adet 155 milimetrelik topçu mühimmatı göndereceğini bildirdi.

820 milyon dolarlık yardım paketi Başkan Joe Biden tarafından Madrid'deki NATO liderler zirvesi kapsamında dün açıklanmıştı.

Pentagon bugün konuyla ilgili daha fazla ayrıntı da verdi ve güvenlik desteğinin bu son turunun Yüksek Hareket Yetenekli Topçu Roket Sistemi (HIMARS) için ek mühimmatı da içerdiğini aktardı.

ABD'nin yeni askeri yardımının Rus topçu bataryalarına karşı mücadele veren Kiev'e destek olması bekleniyor. Rusya Ukrayna'nın doğusunda kara harekatını ilerletirken, Rus ordusu Ukrayna kentlerine uzun menzilli füze saldırılarını da arttırdı. Moskova, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde iki ayrılıkçı bölgenin kontrolunu ele geçirmek için uğraşıyor.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna işgaline başlamasından bu yana ABD açıkladığı bu son yardım dahil Kiev'e toplam 6 milyar 900 milyon yardım sözü verdi.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG