Erişilebilirlik

Senato Brink’in Kiev Büyükelçiliğini Onayladı


ABD'nin yeni Kiev Büyükelçisi Bridget Brink
ABD'nin yeni Kiev Büyükelçisi Bridget Brink

ABD Senatosu, Bridget Brink’in ülkenin yeni Kiev Büyükelçisi olarak görevlendirilmesini oybirliğiyle onayladı.

Başkan Joe Biden, Brink’i geçen ay ülkenin Kiev Büyükelçiliği’ne aday göstermişti. Senato'da dün yapılan oylamayla Brink, ABD’nin yeni Kiev Büyükelçisi oldu.

ABD’nin Bratislava Büyükelçisi olan ve Rusça bilen Bridget Brink’in, 25 yıllık diplomatlık geçmişi bulunuyor. Brink daha önce Özbekistan ve Gürcistan’da görev yapmış, ayrıca Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nde çeşitli görevler üstlenmişti.

Amerika’nın 2019 yılından bu yana Kiev’de Büyükelçisi bulunmuyordu. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump, 2019 yılının Mayıs ayında Kiev Büyükelçisi Marie Yovanoviç’i aniden geri çağırmıştı.

Bu arada, büyükelçinin atanmasının onaylanmasıyla eş zamanlı olarak ABD dün Kiev’deki büyükelçiliğini yeniden açtı.

Amerikalı diplomatlar Kiev’deki büyükelçilik binasından 24 Şubat’taki Rusya işgali başlamadan haftalar önce ayrılmış ve büyükelçiliğin faaliyetlerinin bir kısmı önce Ukrayna’nın batısındaki Lviv kentine, daha sonra ise Polonya’ya taşınmıştı. Elçilik 3 ay kapalı kaldı.

ABD Senatosu’nun bu hafta ayrıca, Ukrayna’ya yaklaşık 40 milyar dolarlık askeri ve insani yardım paketini onaylaması bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG