Erişilebilirlik

CANLI BLOG- "Azil Tasarısı Pazartesi Sunulacak"

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat üyesi Ted Lieu, Başkan Donald Trump hakkında hazırladıkları azil tasarısını Pazartesi günü sunacaklarını açıkladı

23:26 6.1.2021

Trump'tan Kongre binasına giren destekçilerine çağrı

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre binasına destekçilerinin girmesinin ardından yaşanan gerginliğe ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı.

Trump, ''ABD Kongresi'ndeki herkesten barışçı olmalarını istiyorum. Şiddet yok. Bizim kanun ve nizam partisi olduğumuzu unutmayın. Yasaya uyun'' mesajını paylaştı.

23:21 6.1.2021

23:20 6.1.2021

Trump tansiyonun yükselmesinin ardından Twitter'dan destekçilerine, "Kongre polisimizi ve güvenlik görevlilerini lütfen destekleyin. Onlar gerçek anlamda ülkemizin tarafındalar. Barışçı olun" mesajını verdi.

Bu arada Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Kongre üyelerinin, binadan tahliye edildiği bilgileri geliyor.

Bazı Kongre üyeleri de protestoculara dağılmaları çağrısında bulunuyor. Cumhuriyetçi senatörler Tom Cotton ve Ron Johnson, Kongre'de yaşanan şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, protestoculardan dağılmalarını istedi.

Bu arada Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, hala Temsilciler Meclisi salonunda ve Kongre'nin katlarında olan bazı üyelerin de Kongre'nin çalışma binalarına götürüldüğünü söyledi.

Başkan Donald Trump, Washington’da eylem düzenleyen, aralarında aşırı sağcı grupların da olduğu binlerce destekçisine seslenerek, “pes etmeyeceğiz” mesajını vermişti. Çoğunun maske giymediği gözlenen eylemciler, 3 Kasım’da yapılan seçimlerin Demokrat Joe Biden’ın zaferiyle sonuçlanan Seçiciler Kurulu oylamasını onaylamak için yapılan sembolik Kongre oturumunu protesto ediyor. Protestocular Beyaz Saray önünde Trump’ın “Kongre’ye yürüyün” çağrısı yaptığı konuşmasının ardından Kongre’ye yürüdü ve ardından da tansiyon yükseldi.

Seçim gününden bu yana zamanının çoğunu sonuçları tersine çevirmeye uğraşarak geçiren ve seçimlere hile karıştığını öne süren Trump, Beyaz Saray önündeki meydanda hazırlanan podyumda yaptığını konuşmada da seçimleri kazandığı iddiasını tekrarladı.

“Amerika’yı Kurtar Yürüyüşü” adlı eylem için başkente akın eden destekçileri, konuşmasında kanıtsız komplo teorilerini yineleyen Trump’a coşkulu destek verdi.

Dev hoparlörlerden Elton John ve Phil Collins gibi sanatçıların şarkılarının çalınmasından sonra podyuma çıkan Trump, “Asla pes etmeyeceğiz, yenilgiyi kabul etmeyeceğiz. Hırsızlık olduğu zaman yenilgiyi kabul etmezsiniz. Ülkemiz bu yaşananlardan bıktı ve artık daha fazla buna katlanmayacağız” dedi.

Haberin tamamı için: http://bit.ly/2JUuVim

23:17 6.1.2021

Kongre binasına giriş çıkışlar kapatılırken, polisin Kongre binasının içinde Trump yanlısı protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz kullanıldığı bildiriliyor.

Reuters bir görgü tanığına dayanarak, bazı protestocuların Temsilciler Meclisi genel kurul salonuna girmeye çalıştığını, salonun kapılarına vurduğunu bildirdi. Kapının önünde silahların çekildiği haberleri de geliyor.

Washington Belediye Başkanı protestolar sonrası kentte yerel saatle 18.00 sonrasında sokağa çıkma yasağı getirdi.

Kongre polisinin Temsilciler Meclisi üyelerine koltuklarının altındaki gaz maskelerini takmaya hazır olmalarının söylendiği belirtiliyor.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG