Erişilebilirlik

İran'daki Gelişmeler Türkiye'de Nasıl Değerlendiriliyor? 


“İran’daki gelişmeler Türkiye’de nasıl değerlendiriliyor?”bu sorunun cevabını Ankara muhabirimiz Elif Özmenek Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Ortadoğu uzmanı Arzu Celalifer Ekinci ile konuştu.

Geçen haftaki Cumhurbaşkanlığı seçimini Mahmud Ahmedinejad büyük farkla kazansa da siyasi gözlemcilerin yorumu İran’da reformistlerin ciddi bir güç kazandığı yönünde. Komşu İran’daki muhalefet yanlısı gösteriler Türkiye’de de yakından izleniyor. Peki son gelişmelerin Türkiye-İran ilişkilerine olası etkileri neler olabilir.Konuyu kısa adı USAK olan Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Ortadoğu uzmanı Arzu Celalifer Ekinci radyomuza değerlendirdi.

Arzu Celalifer Ekinci İran’daki muhalefet yanlısı gösterileri olumlu olarak yorumlarken, yeni bir siyasi bilincin ortaya çıktığını vurguladı.

Meşrutiyeti sorgulansa da seçimlerin Türkiye-İran ilişkileri üzerinde çok büyük bir etkisi olmayacağını belirten Ekinci bundan sonraki yönetimin reformist olması durumunda da bu ilişkinin bozulmayacağı tahmininde bulundu.

Söyleşiyi sağ üst köşedeki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG