Erişilebilirlik

'Obama Müslümanlarla İyi İlişkiler Kurma Taahhüdünü Yenileyecek'


Beyaz Saray yetkilileri, Başkan Barack Obama’nın Perşembe günü Mısır’da yapacağı konuşmada tüm dünyadaki Müslümanlarla ilişkileri geliştirme taahhüdünü yenileyeceğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, Cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamalarda Başkan’ın 4 Haziran günü Kahire Üniversitesi’nde konuşacağını söyledi. Konuşmaya Kahire Üniversitesi’nin yanı sıra dünyanın en büyük İslam araştırmaları enstitüleri arasında yer alan El Ezher Üniversitesi de evsahipliği yapacak.

Sözcü Gibbs, Başkan’ın konuşmasında, Müslüman topluluklarla ortak çıkarlar ve karşılıklı saygıya dayanan ilişkiler kurma isteğini dile getireceğini kaydetti.

Diğer Beyaz Saray yetkilileri de Obama’nın, şiddetin sona erdirilmesi ve İsrail-Filistin sorunu gibi tartışmalı konulardaki görüşlerini de konuşma sırasında aktaracağın belirtti.

Obama, Mısır ziyareti sırasında Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le görüşecek ve bir camiyi ziyaret edecek.

Başkan Mısır’a gitmeden önce, 3 Haziran günü Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek ve burada Kral Abdullah’la görüşecek.

Obama, Suudi Arabistan ve Mısır’dan sonra, 5 Haziran Cuma günü, Almanya’da Başbakan Angela Mekel’le bir araya gelecek. Başkan, Almanya’da, Buchenwald’daki eski bir Nazi kampını da ziyaret edecek.

Başkan Obama 6 Haziran günü de Fransa’ya giderek, Normandiya Çıkartması’nı anma günü nedeniyle düzenlenen törenlere katılacak.

XS
SM
MD
LG