Erişilebilirlik

Clinton Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarıyla Görüştü


Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memedyarov'la ayrı ayrı görüştü.

Nalbandyan, Türkiye - Ermenistan ilişkilerinde normalleşme sürecine destek verdiği için Amerika'ya teşekkür ederken, Memmedyarov, Washington'un Dağlık Karabağ sorununun çözümü konusunda kararlı olduğunu gördüğünü söyledi.

Bu sabah Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan'la görüşen Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Washington'un Ermenistan'la ilişkilerini geliştirmek ve derinleştirmek istediğini söyledi. Basına kısa bir açıklama yapan iki bakan da Amerika - Ermenistan ilişkilerinin önemine vurgu yaptı.

Clinton'la ortak açıklama yapan Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, Türkiye - Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesine ve Dağlık Karabağ sorunun çözümüne destek verdiği için Amerika'ya teşekkür etti.

Clinton daha sonra Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memedyarov'la görüştü.

Görüşmelerinden önce Azeri bakanla ortak açıklama yapan Clinton, Azerbaycan'ın stratejik önemini vurguladı ve ikili ilişkileri geliştirmenin yollarını arayacaklarını söyledi.

Memedyarov da Azerbaycan ve Amerika arasındaki stratejik ilişkileri geliştirmek istediklerini vurguladı.

Clinton'la görüşmesinden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memedyarov, Amerikan yönetiminin Dağlık Karabağ sorununa çözüm bulunmasında kararlı olduğunu gördüğünü vurguladı.

Memedyarov, Türkiye ve Ermenistan arasındaki yol haritası konusunu görüşmediklerini, bunun Türkiye'yle Ermenistan arasında olduğunu belirtti.

Azeri bakan görüşmelerinde enerji konularının da değerlendirildiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG