Erişilebilirlik

Azerbaycan ve Ermenistan İlke Anlaşmasına Vardı


Azerbaycan ve Ermenistan cumhurbaşkanları Dağlık Karabağ sorununun çözümü için ilke anlaşmasına vardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Prag’daki Amerikan Büyükelçiliği konutunda bir araya geldi.

İki liderin yaklaşık üç saat süren görüşmesinin ardından Minsk grubu tarafından yapılan açıklamada Dağlık Karabağ sorununun çözüm yöntemleri üzerinde görüş birliğine varıldığı ve ayrıntıların daha sonraki toplantılarda ele alınacağı belirtildi.

Karabağ sorununun çözümü için kurulan Minsk grubunda Amerika’yı Dışişleri Bakan Yardımcılarından Matt Bryza temsil ediyor. Bryza bir soru üzerine Türkiye-Ermenistan ve Ermenistan-Azerbaycan yakınlaşmasının iki ayrı süreç olarak değerlendirilmesi ve aralarında bağlantı kurulmaması gerektiğini söyledi.

Aliyev ve Sarkisyan dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ayrı ayrı bir araya geldi. Gül, Sarkisyan’la görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Azeri ve Ermeni liderlerin yaptığı görüşmelerde olumlu gelişmeler kaydedilmesinden memnun olduğunu söyledi. Sarkisyan da tüm anlaşmalara saygılı olunması konusunda görüş birliğine varıldığını belirtti.

XS
SM
MD
LG