Erişilebilirlik

Lider Eşleri İstanbul'da Gazze İçin Toplandı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın davetiyle İstanbul'da biraraya gelen bir grup Müslüman nüfuslu ülkenin liderlerinin eşleri ve önde gelen kadın yetkilileri, Gazze'de girişilen İsrail saldırılarını kınadılar ve uluslararası topluluğu, Gazze'de kadın ve çocukların çektiği acıya son vermeye çağırdılar.

Toplantı sonunda yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'deki askerlerini geri çekmesi ve ablukaya son vermesi istendi.

Toplantıya Ürdün Kraliçesi Ranya, Suriye Devlet Başkanının eşi Esma el Esad, Libya lideri Kaddafi'nin kızı Ayşe Kaddafi, Lübnan Cumhurbaşkanın eşi Vefa Süleyman, Katar Emirinin eşi Şeyha Mozah Bint Nasır, Pakistan Başbakanın eşi Fevziye Gilani ve Azerbaycan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Bahar Muradova katıldı.

Emine Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada "Umarım bu toplantımız saldırılarına derhal son vermesi için İsrail üzerinde bir baskı unsuru olur" diye konuştu. Bayan Erdoğan'ınkonuşması TRT televizyonundan canlı olarak yayınlandı.

Gazze'de insanlık dramı yaşandığını söyleyen Erdoğan, uluslararası topluluğu Filistinli kadın ve çocukların acılarına son vermeye çağırdı. Emine Erdoğan Gazze'deki Filistinlilerin en temel hakkı olan yaşam hakkının saldırı altında olduğunu söyledi. Erdoğan, İsrail'in Gazze üzerindeki ablukasına da son vermesi gerektiğini belirtti.

"Gazze'ye Destek İçin İstanbul Buluşması - Uzat Elini Ey İnsanlık" sloganı altında düzenlenen toplantıya katılan lider eşleri ve kadın yetkililer, Filistin'e yardım götüren Türk yardım örgütlerinin temsilcileriyle de biraraya geldi.

XS
SM
MD
LG