Erişilebilirlik

Hamas Roketi Aşdod'u Vurdu


Gazze’deki Filistinli militanların attığı bir roket ilk kez İsrail’in Aşdod kentine ulaştı. Saldırıda bir İsrailli kadın öldü, iki kişi de yaralandı.

Aşdod kenti Gazze’nin 40 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Bir otobüs durağına düşen roket, şimdiye kadar Gazze’den İsrail’in içlerine ulaşabilen en uzun menzilli füze oldu.

Militanlar dün İsrail’e 50’den fazla roket ve havan topu saldırısı düzenledi. Roketlerden biri Aşkelon kentine, diğeri de Gazze yakınındaki Nahal Oz’da “kibbutz” adı verilen kooperatif çiftliğine düştü. Bu saldırılarda da iki kişi hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze’ye hava saldırıları dün de devam etti. Dün sabaha karşı Gazze kentine düzenlenen hava saldırısında Hamas’a ait bir bakanlık ve bir de güvenlik binası hedef alındı.

Savunma bakanı Ehud Barak, ülkesinin Hamas ile “topyekun” savaş halinde olduğunu söyledi.

Filistinli yetkililer, Cumartesi günü başlayan hava saldırılarının üç günlük bilançosunun, çoğu Hamas militanı olmak üzere en az 345 olduğunu bildirdi. Gazze’deki bir Birleşmiş Milletler yardım kuruluşu Filistinli sağlık görevlillerinin, 57 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdiklerini açıkladı.

İsrail Dışişleri bakanı Tzipi Livni, Hamas’a ait binalarda oturan Filistinlileri hava saldırılarına hedef olmamak için binaları boşaltmaya çağırdı.

Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Hamas’a İsrail saldırısına karşı ortak cephe kurmak için görüşme önerdi.

XS
SM
MD
LG