Erişilebilirlik

'Son Mortgage Planı Olumlu Bir Adım'


New York’taki finans uzmanlarını biraraya getiren FinansNetwork adlı organizasyonun Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Türkmenoğlu, Bush yönetiminin açıkladığı yeni mortgage planının olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Ancak Türkmenoğlu, planın hedefine ulaşabilmesi için yaygın bir uygulama ve daha fazla kredi kuruluşunun katılımının gerekli olduğuna işaret etti.

Bush yönetimi, konut kredilerini ödemekte zorlanan Amerikalı ev sahiplerine yardım amacıyla bu hafta yeni bir paket açıklamıştı. Maliye Bakanı Henry Paulson’ın kamuoyuna açıkladığı plan, hacizlerin 30 gün süreyle askıya alınmasını öngörüyor. Son üç ayda kredi ödemelerini yapamayan ev sahpilerine, bu şekilde bankalarla yeni bir ödeme planı üzerinde anlaşma yapma şansı verilmiş oluyor.

Plana şu ana kadar Bank of America, JP Morgan Chase, Citigroup, Countrywide Financial, Washington Mutual and Wells Fargo olmak üzere altı kuruluş destek verdi. Amerikan hükümeti, riskli ev kredilerinden kaynaklanan ekonomik yavaşlamayı tersine çevirmek üzere kısa bir sure önce de yeni bir teşvik paketi açıklamıştı. Vergi mükelleflerine 600 ila 1200 dolar arasında vergi iadesini öngören bu plan Kongre’nin iki kanadında da kabul edilerek, yasalaştırılmıştı.

New York’taki finans uzmanlarını biraraya getiren FinansNetwork adlı organizasyonun Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Türkmenoğlu'yla yaptığımız söyleşiyi yukarıdaki link'i tıklayarak dinleyebilirsiniz.


XS
SM
MD
LG