Erişilebilirlik

Denizli'de Cumhuriyet Mitingi


Ankara, İstanbul, Manisa, Çanakkale, Marmaris, İzmir ve Samsun’dan sonra, bu kez Denizli’de Cumhuriyet Mitingi yapıldı.

Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından düzenlenen Cumhuriyet Mitingine onbinlerce kişi katıldı.

Çevre il ve ilçelerden yoğun katılımın olduğu mitingde, marşlar söylendi ve “Türkiye laiktir, laik kalacak,” ve “Tam bağımsız Türkiye” şeklinde sloganlar atıldı.

Miting alanında yapılan konuşmalarda, Denizli halkının Türkiye’nin üniter yapısı ve laikliğe sahip çıkmaları istendi.

CHP Mersin’de Miting Düzenledi

Mitingde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, kürsüye birlikte çıktı.

Deniz Baykal, 22 Temmuz seçimlerinde, Türkiye’yi kimin yöneteceğine değil, nasıl bir Türkiye olacağına karar verileceğini söyledi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye’nin belki de en kritik, en zor seçimine hazırlandığını ifade etti.

SHP Seçimlere Katılmıyor

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin yüzde 10 barajını aşamayacağını; bu nedenle 22 Temmuz’da yapılacak genel seçimlere katılmama kararı aldıklarını açıkladı.

Karayalçın, CHP-DSP ittifakı içinde yer almak istediklerini hatırlattı ancak şu ana kadar bu partilerden yanıt gelmediğini belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamada Karayalçın şu ifadelere yer verdi: “Partimizin yüzde 10 seçim barajını aşamayacağını görerek, geçmişte başta Ankara olmak üzere çok sayıda kentimizin belediye yönetimlerinin nasıl kaybedildiğini bir kez daha hatırlayarak, çok daha önemlisi cumhuriyet mitinglerinde sarıldığım, kucaklaştığım, ellerini sıktığım binlerce yurttaşımızın bana yapmış oldukları ‘bölünmeyin’ şeklindeki seslerini dikkate alarak ve SHP Parti Meclisinin 6 Mayıs tarihinde verdiği yetkiyi kullanarak, partimizin seçimlere katılmaması kararını aldım.”

XS
SM
MD
LG