Erişilebilirlik

Samsun'da Cumhuriyet Mitingi


Ankara, İstanbul, Manisa, Çanakkale, Marmaris ve İzmir’den sonra Samsun’da da Cumhuriyet mitingi yapıldı.

Onbinlerce kişinin katıldığı mitingde, “Türkiye laiktir, laik kalacak,” şeklinde sloganları atıldı. Miting sırasında en az iki bin polis görev yaptı.

Baykal - Sezer Birlikte Katıldı

Solda ittifak için uzlaşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Demokratik Sol Parti (DSP), cumhuriyet mitingine birlikte katıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer miting alanına birlikte gittiler.

Miting alanında katılımcılar tarafından coşkuyla karşılanan iki lider, vatandaşları selamladı ama konuşma yapmadı.

Öte yandan, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan’ın da alanda olduğu anons edildi.

'Şeriata, Darbeye Karşıyız'

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, yaptığı konuşmada: “Şeriata karşıyız, bölücülüğe karşıyız. Teröre kurban verdiklerimiz için yanıyoruz. Çocukları katil yapan ırkçılığa karşıyız, darbelere karşıyız” dedi. Mitinge çevre illerden geniş katılım oldu.

Samsun Cumhuriyet Mitingi başta Atatürkçü Düşünde Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olmak üzere çok sayıda meslek odası, kadın derneği, sendika ve dernek tarafından düzenlendi.

Mitingi düzenleyenler 300 bin kişinin katılımı olduğunu açıkladı. Ancak emniyet güçleri yaklaşık 60 bin civarında katılım olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG