Erişilebilirlik

Silah Kontrolü Tartışmaları Gündemde


Virginia Teknik Üniversitesi’nde yaşanan olay, silah kontrolü tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Başkan Bush olayın Amerika’da silah kontrolü tartışmalarını alevlendirmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Başkan Bush televizyon kanallarında yayınlanan mülakatlarında, bu tartışmayı, olayın bütün ayrıntılarının açıklığa kavuşması ve yaraların iyileşmesinden sonra yapmak gerektiğini belirtti.

Amerika’da silah kontrolüne ilişkin iki farklı görüş bulunuyor. Silah kullanımına daha sıkı denetim isteyenler, şiddet olaylarının azalacağını savunuyor. Karşı çıkanlar ise, kişilerin, saldırıya uğradıklarında kendilerini savunmak için ruhsatlı silaha sahip olduklarını ileri sürüyor.

Silah kontrolünü savunan bir kuruluşa göre, Amerika’da 2002 yılında 30 bin kişi ateşli silahlarla hayatını kaybetti. Bu ölümlerin yüzde 40’ının cinayet, yüzde 60’ının ise intihar olduğu belirtildi.

Amerika’da silah satılırken, alıcının geçmişiyle ilgili araştırma yapılıyor. Federal Soruşturma Bürosu FBI, şimdiye kadar 50 milyon soruşturma yapıldığını ve bu soruşturma sonucu, 2005 yılına kadar yarım milyon kişiye silah satılmadığını açıkladı.

XS
SM
MD
LG