Erişilebilirlik

'Katil, Kız Öğrencileri Taciz Etmişti'


Bir Amerikan televizyonu, Virginia Teknik Üniversitesi’nde kendisiyle birlikte 33 kişiyi öldüren öğrencinin postaladığı bir paket aldığını açıkladı. NBC televizyonu fotoğraflar, yazılar ve videolar içeren paketin polise teslim edildiğini kaydetti. Üstündeki damgadan, katilin giriştiği iki ayrı saldırı arasında bu paketi postaladığı anlaşıldı. Katil elinde silahlarla poz verdiği videoda, "bunlar elinize ulaştığı zaman ben işimi yapmış olacağım” diyor.

Amerikan tarihinin en büyük toplu cinayetini işleyen kişinin 2005 yılında, üniversitede iki kız öğrenciyi izlediği ve rahatsız ettiği bildiriliyor. Virginia Teknik Üniversitesi kampüsü polis şefi, 23 yaşındaki son sınıf öğrencisi Cho Seung-Hui’nin kız öğrencilerden birini telefonla diğerini sözle rahatsız ettiğini açıkladı. Polis şefi, bir tehdit ya da şiddet unsuru bulunmayan her iki olayda da, öğrencilerin sadece şikayetle yetindiklerini, davacı olmadıklarını söyledi. Polis, iki kız öğrencinin ölenler arasında bulunmadığını vurguladı.

Polis, Cho’nun intihara eğilimli bir kişi olduğu gerekçesiyle 2005 yılının Aralık ayında bir ruh sağlığı kliniğinde tedavi gördüğünü de açıkladı.

Güney Koreli son sınıf öğrencisi Cho, sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte Amerika’ya göç etmişti.

Üniversitenin bazı öğrencileriyle aileler, olay sırasında öğrencileri uyarmadığı ve kampusu derhal kapatmadığı için üniversite yetkililerini suçluyor. Katil iki kişiyi öldürdükten iki saat sonra üniversitenin bir başka binasında 30 kişiyi daha öldürmüştü.

XS
SM
MD
LG