Erişilebilirlik

Amerika'daki Türkler de Kınadı


Merkezi Washington'da bulunan ve ABD'nin çeşitli yerlerindeki Türk-Amerikan derneklerini çatısı altında toplayan Türk-Amerikan Dernekleri Birliği (ATAA) gazeteci Hrant Dink'in İstanbul'da suikastle öldürülmesini kınadı.

ATAA'nın yazılı açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti, bütün imkanlarıyla bu alçakça cinayetin failini ya da faillerini yakalayıp, yargılamalı ve cezalandırmalıdır," deniyor.

Açıklamada Hrant Dink'in öldürülmesinin Türkiye için büyük bir kayıp olduğu, Birinci Dünya Savaşı yıllarındaki "Osmanlı-Ermeni trajedisi konusunda uzlaşmayı savunduğu belirtiliyor.

"Ne yazık ki, Dink aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı döneminde Ermenilerin ölümünü 'soykırımı' şeklinde tanımladığı için hakkında adli işlem yapılmıştır," diye devam eden açıklamada, ATAA'nın, bireylerin görüşlerini dile getirme hakkına sahip olması gerektiği inancında olduğu kaydediliyor.

Açıklamada, "Osmanlı Ermeni trajedisinin çok hassas bir konu olduğu" belirtiliyor ve bütün taraflar, aşırı davranışları körüklememek için dikkatli olmaya çağrılıyor.

XS
SM
MD
LG