Erişilebilirlik

Zanlının Kimliği Belirlendi


Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısının kimliğinin belirlendiği bildiriliyor. Türkiye'deki haber televizyonları ve internet sitelerinde yer alan haberlere göre, zanlının 1990 Trabzon doğumlu Ogün Samast olduğu belirtiliyor.

Zanlının fotoğraflarının yayınlanmasının ardından yapılan ihbarları değerlendiren polis, katil zanlısının kimliğini tespit etti. Haberlere göre, kimlik tespiti, Ogün Samast’ın babasının ihbarı üzerine yapıldı.

Olayla ilgili olarak, Trabzon’da 10 kişinin gözaltına alındığı, ve ifadelerinin alınması için yarın İstanbul’a götürülecekleri belirtiliyor.

Valilik Zanlının Resimlerini Yayınlamıştı

İstanbul Valiliği, Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısının fotoğraflarını basına dağıtmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü fotoğraftaki kişiyi tanıyan, hakkında bilgi sahibi olan, kimlik bilgisini tahmin eden ve görüldüğü yerleri bilenlerin 155@iem.gov.tr adresine e-posta göndermelerini istemişti.

İstanbul Valiliği ayrıca ihbarların 0 212 636 29 50 ve 0 212 636 12 53 numaralı telefonlarına yapılabileceğini duyurmuştu.

Bu arada soruşturma sürüyor. Olay yerinde bulunan boş kovanların incelenmesi sonucu, suikastte 7.65 milimetre çapında bir tabanca kullanıldığı anlaşıldı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, zanlının önce Agos gazetesine gelerek üniversite öğrencisi olduğunu ve Hrant Dink’le görüşmek istediğini; ancak randevusu olmadığı için görüşme talebinin kabul edilmediğini açıkladı.

Zanlının daha sonra Agos gazetesi bürolarının bulunduğu binanın önünde beklerken görüldüğü açıklandı.

Tepkiler Sürüyor

Hrant Dink'in öldürülmesine tepkiler devam ediyor. İstanbul'da bugün yapılan bir yürüyüş sırasında protestocuların, "Katil 301'ciler" yazılı pankartlar taşıdığı görüldü.

Hrant Dink, Türk Ceza Yasasının 301'inci maddesine dayanılarak hakkında, "Türk kimliğini aşağıladığı" gerekçesiyle açılan davada mahkum olmuştu ve karar aleyhinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmaya hazırlanıyordu.


XS
SM
MD
LG