Erişilebilirlik

'Ralston Etkili Oluyor'


Amerika Dışişleri Bakan Yardımcılarından Matt Bryza, terörle mücadelede Amerika’yla Türkiye arasındaki işbirliğinin önemine inandıklarını söyledi. Türk Amerikan Konseyi tarafından düzenlenen bir toplantıda konuşan Bryza, PKK’yla Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Joseph Ralston’ın son derece etkili bir isim olduğunu vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye'yle Amerika arasında terörle mücadele için oluşturulan 'koordinatörlük mekanizmasının sonuç vermediği' eleştirisinde bulundu. Bunun üzerine Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği, Washington’un PKK’yla mücadeleyi ciddiye aldığını; ve PKK’yla Mücadele Özel Temsilcisi olan Joseph Ralston'ın Türk ve Iraklı muhataplarıyla çalışmayı sürdüreceğini açıkladı.

Türk Amerikan Konseyi tarafından düzenlenen bir toplantıya katılan Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Amerika Dışişleri Bakan Yardımcılarından Matt Bryza, bu konuya değindi ve Orgeneral Ralston’ın son derece önemli bir isim olduğunu vurguladı.

Bryza, şöyle konuştu: “Terör tehdidini ortadan kaldırmak için Türkiye’ye daha fazla yardım etmeliyiz. Avrupa’da çok şey başardık. Türkiye’yle işbirliği yapıyoruz, bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Ancak, Irak’ta daha fazla şey yapmamız gerekiyor. Türkiye’deki dostlarımızın neden sabırsızlandığını anlıyoruz. Haklılar. Şunu söylemeliyim: Orgeneral Ralston’ın atanması gerçekten etkili oluyor. Somut sonuç istendiğini biliyorum, ama Ralston’ın atanması etkili oluyor. Bir orgeneralin – emekli de olsa – Savunma Bakanlığında ve bütün bürokraside sözü dinleniyor. Orgeneral Ralston, daha önce kimsenin yapamadığı kadar iletişim ve işbirliği kanallarını açabiliyor...”

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Ağustos ayında, emekli Hava Orgenerali Joseph Ralston’ı PKK terör örgütüyle Mücadele Özel Temsilcisi olarak atamıştı. Orgeneral Ralston, kuzey Irak’ta ve Türkiye-Irak sınırı bölgesinde üslenmiş olan PKK ve diğer terör örgütlerin yarattığı tehdidi ortadan kaldırma konusunda Türk ve Irak hükümetleriyle yürütülecek temasları koordine ediyor.

XS
SM
MD
LG