Erişilebilirlik

Türk İşçileri Taşıyan Uçak Irak'ta Düştü


Adana'dan Irak'a işçi taşıyan Moldova uçağı, Bağdat yakınındaki Balad havaalanına iniş sırasında düştü. Aeriantur Havayolları’na ait Antonov-26 tipi kargo uçağında çoğu Türk olan 30 yolcunun yanı sıra 5 kişilik mürettebatın bulunduğu belirtildi.

Adana Şakirpaşa Havaalanı'ndan kalkan uçağın iniş sırasında sis nedeniyle iniş yapmakta zorlandığı ve ikinci deneme sırasında düştüğü kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı, piste 200 metre kala düşen uçakta 30 kişinin öldüğünü 2 kişinin de yaralandığını açıklarken Bağdat’taki Amerikan Büyükelçiliği kazada 32 kişinin öldüğünü, bir kişinin yaralandığı iki kişinin ise kayıp olduğunu bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Ali Arıduru, uçağın, olumsuz hava koşulları nedeniyle düşme ihtimalinin öne çıktığını bildirdi. Arıduru, kurtarma çalışmalarının Amerikalılar tarafından yürütüldüğünü söylerken kazada terör şüphesini doğrulayan herhangi bir bulgu olmadığını söyledi.

Adana Valisi Cahit Kıraç da uçağın ilk belirlemelere göre sis nedeniyle düştüğünü ve bir terör saldırısı olduğuna dair ellerinde herhangi bir bilgi olmadığını söyledi. Düşen uçaktaki yolcuların cenazeleri ile yaralıları almak üzere Adana’dan Irak’a bir uçak gönderiliyor.

XS
SM
MD
LG