Erişilebilirlik

Gül: 'Papa'nın Açıklamaları Talihsizlik'


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, New York’a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Papa 16. Benedict’in İslam ve Hazreti Muhammed ile ilgili sözlerini değerlendirdi.

Papa’nın ifadelerini “talihsizlik” olarak nitelendiren Gül, 16. Benedict’in Kasım ayında planlanan Türkiye ziyareti konusunda ise, “Bizim açımızdan herhangi bir değişiklik söz konusu değil” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise önceden yaptığı açıklamada Papa’ya yönelik sert eleştirilerde bulunurken özür talebini dile getirmiş, Papa’nın Türkiye ziyaretinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorusuna “Onu bilemem” karşılığını vermişti.

Gül'ün BM Temaslarında Gündem Kalabalık

Ankara’nın yakında izlediği bir diğer konu Dışişleri Bakanı Gül’ün Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları çerçevesinde New York’da gerçekleştireceği temaslar olacak. Gül’ün iki hafta sürecek temaslarında Lübnan, Ortadoğu krizi, İran, Türkiye’nin AB süreci ve Kıbrıs konularının ön planda yer alması bekleniyor.

TBMM Olağanüstü Toplanarak Reformları Görüşecek

Avrupa Birliği'nin uzun süredir Türkiye’ye yönelttiği, “Reformlar yavaşlıyor” uyarılarının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta olağanüstü toplanarak önemli yasal adımları yaşama geçirmeye hazırlanıyor. Meclis Salı günü, 9. Avrupa Birliği Uyum Paketi kapsamında 9 yasa tasarısı ve teklifini görüşecek.

Görüşülecek tasarı ve teklifler arasında Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu Tasarısı, Özel Öğretim Kurumları Kanun Tasarısı, Vakıflar Kanunu Tasarısı, Sayıştay Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve Avrupa Sosyal Şartının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı bulunuyor.

Reformları Ekim ayında açıklanacak Avrupa Birliği İlerleme Raporu’na yansıtmayı hedefleyen Hükümet gerekirse Meclis'in gece mesaisi yapmasını planlıyor.

Türkiye’de son dönemde artan terör saldırılarının iç politikada yarattığı tartışmalar da gündemdeki yerini koruyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’nun hafta sonunda Van’daki şehit cenazesinde yaptığı sert açıklamaların, bu haftaki tartışmalara damga vurması bekleniyor.

Kara Kuvvetleri Komutanı'ndan Sert Açıklamalar

Orgeneral Başbuğ, Cumartesi günü yaptığı açıklamada PKK ile askeri alanda mücadele kararlılıklarını vurgulayarak “Bu kanlı terör örgütü yok edilinceye, kırsalda ve şehirlerde terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir” dedi. Başbuğ, Diyarbakır’daki saldırıya da değinerek “Diyarbakır olayını lanetliyorum. Ve umut ediyoruz ve bekliyoruz ki, Diyarbakır’daki olayların failleri müstehak oldukları cezaya çarptırılsın” diye konuştu.

Orgeneral Başbuğ, terörle yapılan mücadelede, masum halk ile teröristlerin ayırt edilmesi, bölge halkının bütününe terörist gözüyle bakılmamasının önemine dikkat çekti.

XS
SM
MD
LG