Erişilebilirlik

Bakanlar Kurulu'nun Gündemi 'Terör'


Türkiye’de son birkaç gündür yaşanan terör olayları olağanüstü toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nda değerlendirildi.

Başbakan Erdoğan’ın isteği üzerine dün Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül başkanlığında Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplandı. Başbakanlık Merkez Binası'nda yapılan ve yaklaşık 2 saat süren olağanüstü toplantıda, terör olayları ve son iki gündür yapılan operasyonlarda yaşanan can kayıplarına ilişkin son durum ele alındı.

Toplantıya, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan, MİT Müsteşar Vekili Cemal Uzgören ve Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner katıldı.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının terörle ilgili önemli kararlara gebe olduğunu söyledi. Partisinin Ağrı İl Kongresi’nde konuşan Başbakan, Siirt’teki çatışmada yedi er ve bir korucunun hayatını kaybetmesine değindi.

Erdoğan, “Biz şu ana kadar hep sabırla bu işin üzerine gitmek istedik, hep demokratik bir çizgide bu işi çözelim halledelim istedik. Ama artık bunlar çekilir şeyler değil” dedi.

Bugün yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısının önemli kararlara gebe olduğunu belirten Başbakan, “Milletçe elele verdiğimiz zaman bu terör buralara giremez, yeter ki biz millet olarak bu kararı verelim ve terör belasından milletimizi de ülkemizi de hep beraber koruyalım kurtaralım” dedi.

Güneydoğu’da son olarak Siirt’in Eruh İlçesi’nde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 7 er ile 1 geçici köy korucusu hayatını kaybetti. Bitlis'te ise önceki gün askeri aracın mayına çarpması sonucu beş asker öldü.

XS
SM
MD
LG