Erişilebilirlik

Pakistan Domadola'ya Gidişleri Yasakladı


Pakistan’da güvenlik güçleri, geçtiğimiz hafta Amerikan casus uçaklarının bombaladığı yeri ziyaret etmek isteyen İslamcı muhalif politikacılarla yandaşlarına izin vermedi.

Muhalifler, Damadola kasabısına gidişlerinin engellenmesini kınadı ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref’i, Amerika’yla işbirliği yaptığı gerekçesiyle suçladı.

Bu arada saldırıya uğrayan kasabanın bağlı bulunduğu vilayet, Amerikan Büyükelçisi Ryan Crocker’in sınırdışı edilmesini öngören bir tasarıyı kabul etti. Ancak İslamabad hükümeti, sınırdışı kararını reddetti.

Öte yandan Pakistan Başbakanı Şevket Aziz, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’le bugün biraraya geldi. Aziz bugün ayrıca Kongre üyeleriyle de görüşecek. Pakistan Başbakanı yarın da Başkan Bush’la Beyaz Saray’da biraraya gelecek.

Aziz dün, hükümetinin Afganistan sınırındaki bölgede kontrolünü sağlamak için elinden geleni yaptığını söyledi. New York Times gazetesi, Pakistan hükümetinin Veziristan bölgesini kontrol edememesinin el Kaide ve Taleban militanlarının güç kazanmasına yol açtığını iddia etmişti.

CNN televizyonunun sorularını yanıtlayan Başbakan Aziz, gazetenin iddialarını reddetti ve Veziristan’da 80 bin askerin bulunduğunu, bölgedeki birçok üst düzey el Kaide militanının yakalandığını söyledi.
XS
SM
MD
LG