Erişilebilirlik

Pakistanlı Bakandan ABD ile İşbirliği Çağrısı


Pakistan dışişleri bakanı, terörle savaşta Amerika ile daha yakın işbirliği çağrısında bulundu.

Hurşid Kasuri, bunun geçen haftaki Amerikan füze saldırısının tekrarının önlenmesi için gerekli olduğunu söyledi. El-Kaide liderlerini hedef alan ancak çok sayıda sivilin de ölümüne yolaçan saldırı, Pakistan’da büyük tepki yaratmıştı.

Pakistan dışişleri bakanı bu açıklamayı İslamabad’da Amerika Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nicholas Burns ile görüşürken yaptı.

Amerika, Pakistan’a depremden zarar gören bölgelerin yeniden inşası için 200 milyon dolar bağışta bulunuyor. Bağışla ilgili belge, bugün İslambad’da ülkeyi ziyaret eden Nicholas Burns tarafından imzalandı.

Dört yılı kapsayan bağışın ilk 15 milyon dolarlık dilimi hemen verilecek. Bağış , Amerika’nın depremzedeler için daha önce söz verdiği 510 milyon dolarlık yardım miktarı içinde yer alıyor.

Birleşmiş Milletler, halen dağlık bölgelerde soğuk ve açlıkla mücadele eden depremzedelere yardım ulaştırmak için zamanla yarışıyor. Yardım çalışmaları, kötü hava koşulları ve toprak kaymaları nedeniyle sık sık kesiliyor.

Doktorlar, Keşmir’in Pakistan kesiminde özellikle çocuklar arasında ağır solunum hastalıklarının arttığını bildiriyor. 8 Ekim’de meydana gelen depremde 73 bin kişi ölmüş, üç milyon kişi de evsiz kalmıştı.

XS
SM
MD
LG