Erişilebilirlik

İntihar Eylemcisi Suçunu Kabul Etti


Ürdün’de otelleri hedef alan bombalı intihar saldırılarını gerçekleştirenlerden Iraklı bir kadın, suçunu Ürdün televizyonunda yayınlanan bir videoda kabul etti.

Üzerindeki bombalar patlamayan kadın, Amman’daki Radisson otelinin düğün salonunda bulunan ikinci intihar bombacısıydı. Yetkililer, kadının intihar eylemlerini düzenleyen üç Iraklı’dan biriyle evli olduğunu açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Marvan Muaşir, kadının düğün töreninin yapıldığı otele eşiyle beraber gittiğini söyledi.

“Her iki eylemci de bellerinde patlayıcı madde taşıyordu. Iraklı kadın düğün salonuna girip, patlayıcıları ateşlemeye çalışmış, ancak bunu başaramamış. Bunun üzerine kocası, kadına düğün salonundan çıkmasını söyleyip, kendi üzerindeki bombaları patlatmış”

Bu açıklama kadının videoya kaydedilen ifadesine dayanıyor. Başbakan Yardımcısı, kadının üzerinde taşıdığı bomba yüklü kemerin fotoğraflarını da gösterdi, nasıl ve nerede yakalandığını ise belirtmedi. Adı Saida Mübarek Atrus El Rishawi olarak açıklanan kadının, Irak’ta öldürülen El Kaide liderlerinden birinin kız kardeşi olduğu bildiriliyor.

Adları açıklanan saldırganların hepsinin Irak uyruklu olduğu dikkati çekiyor. Amman’daki Radisson, Grand Hyatt ve Days Inn otellerine girişilen intihar saldırılarında 57 kişi yaşamını yitirdi.

Eski başkanlardan Bill Clinton ve Senatör eşi Hilary Radisson otelini ziyaret etti, saldırı kurbanlarına destek mesajları verdi. NBC Televizyonuna konuşan Ürdün Kralı Abdullah ise, saldırıların arkasındakilerin adalet önüne çıkartılacağını söyledi.

XS
SM
MD
LG