Erişilebilirlik

Iraklı Şii ve Sünni Liderler Biraraya Geldi


Iraklı Radikal Şii lider Mukteda El Sadr’ın yardımcılarının, son zamanlarda tırmanışa geçen mezhep çatışmalarını önleme amacıyla, bugün bir grup Sünni liderle görüşme yaptığı bildirildi.

Görüşmeye katılan Şii bir din adamı, El Arabiye televizyonuna verdiği demeçte, mezhepler arasındaki gerginliğin giderileceğine inandığını söyledi. Sünni liderler de bugünkü toplantıyı ileriye dönük bir adım olarak niteledi.

Bu arada Romanya hükümeti, Irak’ta yaklaşık iki ay önce kaçırılan üç Rumen gazeteciyle, Iraklı şoförün serbest bırakıldığını açıkladı.

Gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve kısa süre içerisinde Romanya’ya dönecekleri bildirildi. Ancak daha fazla ayrıntı verilmedi.

Gazetecileri 28 Mart günü kaçıran grup, Romanya 27 Nisan’a kadar Irak’taki birliklerini çekmezse, rehinelerin öldürüleceğini açıklamıştı.

Bu arada silahlı saldırganlar, bugün düzenledikleri bir saldırıyla Irak Ticaret Bakanlığı’nın üst düzey bir yetkilisini öldürdü. Bağdat’taki saldırıda Ali Musa Salman’ın şoförü de yaşamını yitirdi.

XS
SM
MD
LG