Erişilebilirlik

Irak'ta 16 Kişi Daha Öldürüldü


Irak’ta dün, aralarında üç Amerikan askerinin de bulunduğu 16 kişi öldürüldü.

Yapılan askeri açıklamada, Irak Meclisinin Sünni üyelerinden Favaz El Jarba’nın Musul’daki evine düzenlenen baskında sekiz kişinin öldürüldüğü belirtildi. El Jarba saldırıdan kurtuldu.

Üç Amerikalı asker de Bağdat'ta girişilen saldırılarda öldü. Bir Amerikan askeri konvoyunun geçtiği sırada yol kenarına yerleştirilmiş bombanın patlaması bir askerin ölümüne yolaçtı. Diğer iki asker de başka bir konvoya açılan ateşle öldürüldü.

Öte yandan Suriye, Ebu Musab Zarkavi’ye bağlı isyancı liderlerin geçen ay topraklarında toplantı yaptığı iddiasını yalanladı. Bir Suriye dışişleri bakanlığı yetkilisi, Irak’ın güvenliğinin bölge ülkeleri için kaygı yarattığını ve ülkesinin Washington’a güvenlik ve istihbarat alanlarında daha fazla işbirliği önerdiğini söyledi.

Amerikalı bir askeri yetkili, Ebu Musab el Zarkavi’nin yardımcılarının Suriye’de yaptıkları bir toplantının ardından, Irak’ta saldırıların arttığını öne sürmüştü.

Bu arada Irak’ı ziyaret eden İran Dışişleri bakanı Kemal Harrazi, Şii lider Ayatullah Ali el-Sistani ile görüştü. Görüşmenin ayrıntıları açıklanmadı ancak iki lider şiddetin durmasını istedi.

XS
SM
MD
LG