Erişilebilirlik

Denktaş Görevini Mehmet Ali Talat'a Devretti


Kuzey Kıbrıs’ta Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, görevini 17 Nisan seçimlerini kazanan Mehmet Ali Talat’a devretti.

Denktaş, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkleri açısından yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Denktaş, konuşmasında, yeni cumhurbaşkanının görevinin, devleti ve cumhuriyeti yüceltmek olduğunu söyledi. Denktaş bu konuda Talat’a gerekli desteği vereceğini de kaydetti. Denktaş törende, Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos'a da seslendi ve Rum liderden Talat'ın iyi niyetini suiistimal etmemesini istedi.

Mehmet Ali Talat da, Kıbrıs Rum halkına barış, dostluk ve kardeşlik elini uzattıklarını ve ısrarla uzatmaya devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan, devir teslim töreni için Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İncirlik üssü ve Yunanistan’la yaşanan gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu. Gül, Yunanistan'dan Türk bayrağına yapılan saygısızlıkla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri’ne resmi özür mektubunun geldiğini söyledi. Bakan, İncirlik Üssü’nde Amerikan güçlerine blok izin verileceği konusundaki haberlere de açıklık getirdi ve bu konuda ‘açık çek’ anlamına gelecek bir izin verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat görevi resmen devralmadan önce, Amerika'nın Sesi Türkçe Bölümü'nden Fuat Kozluklu'nun sorularını yanıtladı. Bu söyleşiyi, sayfanın başındaki bağlantı yoluyla dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG