Erişilebilirlik

Demokrat Parti Bush'a Yanıt Verdi


Başkan Bush’un konuşmasından hemen sonra, gelenekler uyarınca muhalefetteki Demokrat Parti adına bir temsilci Başkan’ın konuşmasına cevap verdi. Geleneksel “Demokratların Yanıtı” konuşması da, televizyonlardan yayınlandı.

Demokratlar, konuşmalarında, Başkan Bush’un Irak’tan çekilme konusunda bir takvim açıklaması isteğini yineledi.

Irak’ın ekonomik kalkınmasının hızlandırılmasını isteyen Demokratlar, Irak’taki güvenlik konusunda “yanıltıcı bir rahatlık” duyulmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Demokratların Temsilciler Meclisindeki lideri Nancy Pelosi, Bush’un Irak’tan nasıl çıkılacağı konusunda bilgi vermemiş olmasını eleştirdi.

Demokrat partili senatör Harry Reid ise, başkan Bush’un sosyal güvenlik planının, Amerikanın, 2 trilyon dolar daha borçlanmasına sebep olacağını söyleyerek reform önerisini eleştirdi. Bush, konuşmasında sosyal güvenlik alanında reform yapılması çağrısında bulundu. Başkan, şu anda çalışanlardan kesilen sosyal güvenlik vergilerinin bir kısmını, devlete vermektense, kişisel olarak yatırmalarını öngören bir plan teklif etti. Demokratlar, Bush’un sosyal güvenlik alanında teklif ettiği reformlara muhalefet ediyor.

XS
SM
MD
LG