Erişilebilirlik

Çavuşoğlu ve Pompeo Telefonda Görüştü


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonda görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada iki bakanın, Amerikalılara yönelik olası tehditlere karşı Başkan Donald Trump’ın aldığı önleyici eylem kararını görüştükleri bildirildi.

Açıklamada, ‘’Bakan Pompeo, İran rejiminin bölgedeki istikrarsızlaştırıcı faaliyetleriyle mücadelenin önemini yineledi ve Trump yönetiminin Amerika’nın çıkarlarını, çalışanlarını, tesislerini ve ortaklarını korumak için kararlı olduğunun altını çizdi’’ denildi.

Ankara’da Diplomatik kaynaklar da Çavuşoğlu ve Pompeo’nun, Irak, İran ve ikili konuları ele aldığını bildirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu Pompeo'dan önce de İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif ile bir görüşme gerçekleştirdi. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Zarif ve Çavuşoğlu telefon görüşmesinde ikili, bölgesel ve uluslararası meseleleri masaya yatırdı.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun İran hükümeti ve halkına başsağlığı dilediği de açıklamada yer aldı.

Erdoğan ve Ruhani görüşmesi

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın Ruhani ve Salih ile görüşmelerinde, bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG