Erişilebilirlik

Süleymani ve El Mühendis'in Cenazeleri Necef'e Götürüldü


İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi komutan yardımcısı El Mühendis'in naaşları, Bağdat'ta ve Kerbela'da düzenlenen cenaze törenlerinin ardından Necef'e götürüldü. Cenazeleri, Iraklı Şiiler'in lideri Ayetullah Ali Sistani'nin oğlu karşıladı.

Süleymani ve El Mühendis için ilk cenaze töreni Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlendi. Cenazeye binlerce kişi katıldı.

Kasım Süleymani İçin Irak'ta Cenaze Töreni Düzenlendi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Bağdat'taki cenaze törenine Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi de katıldı. Cenazede ayrıca Irak eski Başbakanı Nuri El Maliki de ve çok sayıda Iraklı siyasetçi yer aldı. Cenazeye katılanların büyük kısmının siyah kıyafetler giydiği görüldü.

Yürüyüş yapan binlerce kişi bir taraftan Amerika ve İsrail karşıtı sloganlar atarken ellerinde Süleymani’nin liderliğini yaptığı Irak Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ve Haşdi Şabi’ye ait bayrak ve flamalar taşıdılar.

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi de törene katıldı
Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi de törene katıldı

Bağdat'taki cenaze töreninin ardından Kasım Süleymani ve El Mühendis'in naaşları Kerbela’ya götürüldü. Şii kenti Kerbela'daki törene on binlerce kişi katıldı.

Cenazeler son olarak Necef'e götürüldü. On binlerce Şii'nin katıldığı törende cenazeleri Şii lider Ayetullah Ali Sistani'nin oğlu Mohammed Redha El Sistani karşıladı.

El Mühendis Necef'te toprağa verilirken Süleymani'nin cenazesi İran’ın başkenti Tahran’a götürülecek. Burada İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in de katılacağı bir cenaze töreni daha yapılacak. Süleymani daha sonra doğum yeri olan Kerman şehrinde toprağa verilecek.

İran Devrim Muhafızları’nın seçkin birliği olarak bilinen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran destekli Halk Seferberlik Güçleri komutan yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis, Cuma sabahı Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD’nin düzenlediği hava saldırısında öldürülmüştü.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG