Erişilebilirlik

Son Koridor da Kapandı


Diyarbakır’da Sur İlçesindeki operasyon bölgesinde kalan sivillerin çıkması için son kezgüvenlik koridoru açıldı. Koridor için özel güvenlik önlemleri alındı, ambulanslar bölgeye gönderildi ancak 1.5 saat açık kalan koridordan kimse çıkmadı.

Kürt siyasetçiler ile resmi yetkililer arasında tartışma konusu olan operasyon bölgesindeki siviller için son kez güvenlik koridoru açıldı. Valilik Cuma günü öğle saatlerinde bir duyuru yaparak koridorun saat 15.30’da açılacağını duyurdu. Daha önceki koridorlardan kimsenin çıkmadığını hatırlatan valilik, açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Operasyon bölgesinde defalarca güvenlik güçlerince gerekli emniyet tedbirinin alınmasına rağmen söz konusu bölgeden yukarıda sayılanlar dışında çıkan kimse olmamıştır. Bu durum bölgede mağdur şahısların olduğu iddiasının şüpheyle karşılanmasına ve söz konusu iddiaların samimiyetinin sorgulanmasına neden olmaktadır.”

Son Koridor da Kapandı
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:02:59 0:00

Açıklamada daha önce 5 kez açılan güvenlik koridorunun 6’ncı ve son kez açılacağı vurgulandı. Koridorun açılmasının ardından bölgede önlemler alındı. Zırhlı ambulanslar bölgeye sevk edilirken, operasyonlara ara verildi. Sokak aralarına giren polis aracı içerde bulunan sivillerin çıkması için anons yaptı. Anonsta her türlü tedbirin alındığı belirtilerek isteyenlerin çıkabileceği vurgulandı. Anonsta ayrıca, içerdeki silahlı grupların çocukları canlı kalkan olarak kullanmaması yönünde uyarılar yapıldı. Yaklaşık 1.5 saat boyunca açık kalan koridordan kimse çıkmadı. Polis ve sağlık ekipleri sokağın başında, bölgedekilerin yakınları ise bariyerlerin arkasında çıkmalarını bekledi. Fatma Kaya isimli bir kadın kızı ve 3 torununun çatışma bölgesinde kaldığını belirterek, çıkarılmalarını istedi. Kaya, “Bıraksınlar ben gidip alırım. Aylardır görmüyorum onları, belki de ölmüşlerdir” dedi. Ancak umutlu bekleyiş sonuçsuz kaldı. Kimsenin çıkmaması üzerine koridor kapatıldı. Koridorun açık olduğu saatlerde bölgede askeri hareketlilik de sürdü. Çok sayıda asker bölgeye gelerek operasyona devam etti.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG