Erişilebilirlik

Hindistan'da Tecavüz Kurbanı Kızın Arkadaşından Dehşet Dolu Açıklamalar


Yeni Delhi’de bir otobüste toplu tecavüze uğrayan genç kızın ölümünün ardından, polisin beceriksizliğinin ve halkın duyarsızlığının protesto edildiği gösteriler devam ediyor
Yeni Delhi’de bir otobüste toplu tecavüze uğrayan genç kızın ölümünün ardından, polisin beceriksizliğinin ve halkın duyarsızlığının protesto edildiği gösteriler devam ediyor
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bir otobüste toplu tecavüze uğrayan genç kızın ölümünün ardından, polisin beceriksizliğinin ve halkın duyarsızlığının protesto edildiği gösteriler devam ediyor.

Son gösteriler, genç kızla birlikte dövülerek otobüsten aşağı atılan erkek arkadaşının televizyonda yaptığı dehşet dolu açıklamaları izliyor. Polis ise müdahalede yetersiz kaldığı iddialarını reddediyor.

Ağır yaralanan genç kız geçen hafta, Singapur’da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamamıştı.

Hindistan’daki Zee TV ve Fransız Haber Ajansı’na konuşan genç kızın erkek arkadaşı, kendisi ve tecavüze uğrayan kız arkadaşının otobüsten çıplak bir şekilde ve kanlar içinde dışarı atılmasının ardından neredeyse 20-25 dakika boyunca kimsenin yardım için yanlarına yanaşmadığını anlattı.

Kimliği açıklanmayan genç adam, polislerin bölgeye geldiği sırada derhal müdahale edeceklerine, olayın kimin yetki alanına girdiği tartışması yaşadığını, ardından kendilerini uzaktaki bir hastaneye götürerek zaman kaybettiklerini belirtti.

Yeni Delhi emniyet müdürü genç adamın iddialarını yalanladı. Gazetecilere açıklama yapan Vivel Gogia, polisin aldığı ihbardan sonra yarım saatten az bir sürede mağdur çifti hastaneye kaldırdığını söyledi. Emniyet müdürü, bilgisayarlar ve küresel konumlandırma cihazlarındaki verilerin, açıklamalarını doğruladığını savundu.

Polis ayrıca genç adamla söyleşiyi yayınlayan Zee TV hakkında, mağdurun kimliğini açığa çıkarabileceği gerekçesiyle hukuki işlem başlattı.

Hindistan’da ana muhalefet partisi başkan yardımcısı Ravi Şankar Prasad, müdahalede geciktiği iddia edilen polisi kınadığını açıkladı.

Çetenin saldırısına uğrayan iki genç yolcu, otobüsten atılmadan önce demir çubukla acımasızca dövülmüş, aynı demir çubuk genç kızın tecavüzünde suç aleti olarak da kullanılmıştı.

Hindistan’ı sarsan bu dehşet verici olayın ardından beş kişi, cinayet, tecavüz, adam kaçırma ve diğer suçlardan yargılanıyor. 16 Aralık’ta yaşanan bu saldırıya karıştığı iddia edilen bir başka sanık da yaşı tutmadığı için çocuk mahkemesine gönderildi.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG