Erişilebilirlik

Almanya Kül Nedeniyle Hava Sahasını Kısmen Kapatıyor


Almanya Kül Nedeniyle Hava Sahasını Kısmen Kapatıyor
Almanya Kül Nedeniyle Hava Sahasını Kısmen Kapatıyor

Grimsvotn (Grimş-votn) yanardağından çıkan kül bulutlarının Avrupa hava sahasını tehdit etmesi üzerine, bazı uçuşlar iptal edildi.

Avrupa hava trafiği dairesi Eurocontrol, Grimsvotn (Grimş-votn) kül bulutlarının İngiliz hava sahasını etkilemesi üzerine 500 uçuşun iptal edildiğini açıkladı.

Şu anda İskoçya üzerinde bulunan bulutların önümüzdeki saatlerde Avrupa’yı etkilemesi bekleniyor. KLM havayolu şirketi İskoçya ve İngiltere’nin kuzeyine yaptığı 16 uçuşu iptal etti. İskoçya havasahasını kül bulutlarının kaplayacağı yolundaki tahminlerin ardından İngiliz Havayolu da İskoçya seferlerini erteledi.

İzlanda’nın en büyük buzulunun altında bulunan yanardağın dumanları 11 kilometre yüksekliğe ulaşmış bulunuyor. Uzmanlar kül bulutunun yönünü tayin etmekte zorlanmakla birlikte bu hafta sonuna doğru İskandinav ülkeleri, Fransa ve İspanya’nın da etkilenmesi mümkün.

Geçen yıl kül bulutlarının Avrupa hava sahasını kaplaması yüzünden 100 bin kadar uçuş iptal edilmiş, 8 milyon uçak yolcusu havaalanlarında mahsur kalmıştı.

XS
SM
MD
LG