Erişilebilirlik

ABD Domuz Gribine Karşı İlaç Stoklarını Artırıyor


Domuz gribi salgınına karşı birçok ülkede sağlık yetkilileri acil önemler alıyor.

Amerika mevcut stoklara ek olarak 13 milyon kutu grip ilacı daha alınacağını duyurdu. Amerikalı yetkililer halen 70 milyon kutu stokları olduğunu açıkladı.

Yeni Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius, alınacak ilaç kutularının 400 bininin, hastalığın ortaya çıktığı Meksika’ya gönderileceğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü, salgın tehlikesinin derecesini, 6 dereceli alarm endeksinde 5’e yükseltirken, tüm ülkeleri acil önlemler almaya çağırdı. Örgüt Başkanı Margaret Chan Cenevre’de yaptığı açıklamada yeni bir salgının başlamakta olduğunu ancak virüsün etkilerinin ne kadar ağır olacağının henüz bilinmediğini söyledi.

Grip vakalarının en çok görüldüğü Meksika’da Cumhurbaşkanı Felipe Calderon, önlem olarak, halktan sokağa çıkmamalarını istedi.

Meksika hükümeti, bazı bölgelerde okulları kapattı; kamu ve özel kuruluşlara, önümüzdeki beş gün kapalı kalmaları çağrısında bulundu. Gıda, sağlık ve ulaşım sektörleri, kapatma kararının dışında tutuldu.

Domuz gribi, biri Amerika’da diğerleri Meksika’da 159 kişinin ölümüne yol açtı, 2 bin 500 kişi de hastalandı. Meksika hükümeti resmi ölü sayısını 12 olarak duyurdu.

Meksika’dan tedavi için Teksas eyaletine getirilen 23 aylık bebek, Amerika’da bu hastalıktan ölen ilk kişi oldu.

XS
SM
MD
LG